SZARLOTKA Z KOKOSEM.jpeg

SZARLOTKA Z KOKOSEM.jpeg
Rozmiar 42 KB
SZARLOTKA Z KOKOSEM

Ciasto:
3/4 szkl. cukru
5 żółtek
ok. 30 dag mÄ…ki
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
15 dag. roztopionej margaryny
2 łyżki mleka
Żółtka, cukier i mleko zmiksować. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie nie równe części, mniejszą część zamrozić.

Jabłka:
1,3 kg. zesmażonych lub świeżych jabłek
1 budyń śmietankowy
1/2 łyżeczki masła
Wszystkie składniki połączyć.

Kokos:
5 białek
20 dag. cukru
20 dag. wiórek kokosowych
Ubić białka z cukrem następnie dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.
większą częsć ciasta rozwałkowujemy i kładziemy na blaszke wysmarowaną tłuszczem, na ciasto kładziemy jabłka następnie kokos i na więrzch ścieramy zamrożone ciasto na tartce. Pieczemy w piekarniku na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • psmlw.htw.pl